sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Täyttä tohinaa!

Jos edelliseen kirjoitinkin, että ei Joonaa paljon nappaa tollaset konttailut ja muut, niin nyt on tilanne sitten ihan päinvastainen! Tässä on menty alle viikossa ihan hirmukyytiä eteenpäin ton liikkumisen suhteen! Joona saattaa jopa jo kontata muutaman vedon, mutta lähes aina vetää edelleen eteenpäin mennessään jalat sammakkoasentoon. Jollain tavalla kuitenkin liikkuu, sitä on hankala kuvailla enkä aina ole ihan varma itsekään, ja pääsee jo yllättävän nopeastikin kaikkialle! Kengät on saanut kyytiä (ja olen alkanut sulkemaan tuulikaapin ovea, koska koko aika ei jaksaisi poikaa sieltä pois raahata :D) ja toinen minne kyllä varmasti menee heti, kun silmä välttää, on iskän cd-telineet.

Istumaan ei vielä osaa selältään nousta, ja oikeestaan jos selällään makaa, niin ei siitä kyllä pääse kuin "eteenpäin" suuttuessaan, eli nostaa polvet koukkuun ja ponkasee eteenpäin. Varsinkin siis vihaisena tekee tätä usein ja silläpä hakkaakin päätä aina ties minne... On meinaan vaipanvaihto hetkittäin aika mielenkiintoista hommaa. Vatsaltaan kuitenkin (tahtoessaan, joskus ei itse vaan aina usko osaavansa) pääsee konttausasennon kautta peruutettua takas jalkojensa päälle. Eli näin se liikkuminen edistyy täälläkin! Sanoisin siis että Joona on nyt 8.5kk iässä oikeastaan keksinyt suurimman osan liikkumisjutuista!

Ja juu, kiipeilyäkin harrastetaan... Äiti on oikein hyvä kiipeilypuu, samoin olkkarin pöytää vasten koittaa nousta. Pöytä vaan on lasia, joten siitähän ote lipsuu ja nappula ois varmaan useampaan otteeseen satuttanutkin itsensä, jos en olisi ollut koppaamassa... Mutta kokeilun ja erehdyksen kauttahan nämä vaiheet kai onkin mentävä :)

Kävelytykseen ei ole hirveästi kiinnostusta, ei askella mitenkään todella merkittävästi, mutta vähän avittaen kyllä tajuaa ottaa muutamia askelentapaisiakin. Ehkä ihan hyvä, ettei siitä oo liian kiinnostunut, niin ei tarvii koko ajan olla kävelyttämässä ;) Tosin samapa tuo olisi, koska edelleen ihan ykkösjuttu on saada seistä jotain vasten (mm. äitiä, pöytää, sohvaa, lelukaarta) ja Joona ei vielä ihan ymmärrä, että jos päästää irti niin tasapaino ei toimi... Eli tässäkin on kyllä "varmistaja" oltava takana tai tulee kuhmuja :)

Hampaita ootellaan, vähän on ollut taas kiukkuinenkin poika, mutta se on saattanut johtua myös vähäisestä ulkoilusta. Keskiviikosta tähän päivään (sunnuntaihin) oltiin vaan kotona neljän seinän sisällä, Joona pääs ainoastaan ulos unille... Syynä tähän on ollut mun sairastelu, niin ei oo ollu energiaa viedä toista edes tuohon kotipihan hiekkalaatikolle tai keinuun... Onneksi tänään sitten mummo kävi hakemassa nappulan ja olivat viettäneet ulkona tuntitolkulla aikaa! Olivat nähneet sorsia lammella, käyneet puistossa keinumassa ja samalla ihmetelleet penkiltä isompien lasten leikkejä, ja olipa Joona päässyt vähän tutustumaan syksyn riemuihinkin, kun vaahteranlehtiä oli sopivassa kasassa ja nappula sen keskellä istumassa!

4 kommenttia:

  1. On tullut tosi vähän nyt blogeja seurattua, ihan harmittaa! Pitkästä aikaa vähän teidänkin kuulumisia lueskelin (foorumilla on kyllä tullut vakoiltua ;)) ja kyllä teillä ollaankin jo niin isoja poikia!!! :) Ja niin on kyllä Viivikin iso tyttö, tänään puoli vuotta, herran jestas, mihin se aika menee!!

    Eikö se usein mee niin, että kun sen liikkumisen hoksaa, kaikki tuleekin kerralla ja kehitystä tapahtuu huimasti :)
    Meillä Viivi ei vielä ryömi; oppi mahalleen kääntymään 3-kuisena, mutta selälle vasta 5kk. Heti sen jälkeen, kun oppi kääntymään selälleen on huomattavasti kehittynyt ihan hirveästi!! Pyörii ja kierii ympäriinsä, mahalla akselinsa ympäri, osaa kurkottaa leluja jos ne on kauempana

    VastaaPoista
  2. ja muutenkin ihan eri lailla touhuaa. Viihtyy yksinkin suht hyvin lattialla!

    Lähti eka viesti turhan ajoissa :D

    VastaaPoista
  3. Juu, noinhan se taitaa olla, että kun kerran alottaa, niin sitten edetäänkin ihan hujauksessa! Ja iso mies tosiaan, ei tartteis ihan fyysisesti noin iso vielä ollakaan ;) Tai oppis ite kävelee niin ei tartteis kanniskella :D

    Paljon onnea puolvuotiaalle! Koitahan löytää aikaa taas iteki naputella, mä aina välillä käyn kurkkimassa teidän blogiin, mutta ei oo mitään luettavaa ;)

    VastaaPoista
  4. Joo, on varmasti raskas pala jo kanniskella! :D Onneksi Viivi on pienikokoinen muutenkin :D
    Kiitos :) Joo yritän! Tuntuu, että se oma aika (=Viivin päikkäriaika) vaan tuppaa menemään nykyään enemmän ja enemmän kaikkeen järkevään; ruuanlaitto, siivous jne... Mutta aina sitä ehtii koneellakin olla ;)

    VastaaPoista