lauantai 16. tammikuuta 2010

Eilen käytiin aamulla sitten pojan kanssa ihka ensimmäisessä neuvolassa. Me oltiin aateltu kaiken olevan kohillaan, kun ruoka maistuu ja sitä myös tulee ihan päivittäin prosessoituna toisesta päästä ulos, poika nukkuu hyvin ja hereillä ollessaan on virkeä, sosiaalinen ja jäntevästi pönöttää päivä päivältä paremmin! Vaan ei, neuvolan vaaka kertoi, ettei olla päästy edes lähtöpainoon, vaan oltiin edelleen samoissa painoissa, kun sairaalasta kotiin lähtiessä :(
Eli ei muuta, kuin lisää korviketta vaan ukolle, kun ei mun rintamaito näytä riittävän sitten alkuunkaan... Onneksi korvikkeet on keksitty, niin saadaan sen avulla varmaan painoa vähän lisää. Mennään tiistaina uudestaan tsekkaamaan, että paino todella alkaa nousta!

Muutoin neuvolakäynniltä ei ihmeitä mainittavaa, täti kehui pojan ihoa ja jäntevyyttä ja muutenkin totesi kaiken olevan ihan mallillaan, mitä kyseli meiltäkin asioita. Käytiin myös läpi synnytys ja mun repeämät, vaan eihän mulle siitä mitään traumoja jäänyt! Täti totesi, että kun synnytys sellaisella vauhdilla vedettiin läpi, niin taidan olla ihan luonnonlahja tässä lajissa ;) Ja kyllähän kaikki aika vauhdikkaasti etenikin ensisynnyttäjäksi (siis sitten kun hommat vihdoin suostuivat lähteä tapahtumaan ;)), vaan en valita!
Mun hemppa myös mitattiin ja sain vähän noottia, etten oo jatkanut raudansyöntiä, mutta kun se nyt kuitenkin oli parissa viikossa kohonnut siitä 88:sta 116:sta, niin neuvolantätikin totesi, että kai se siitä sitten ihan luonnollisesti kohoaa. Lupasin kyllä, et jos alkaa väsymys painaa enempikin, niin sit mä myös pohdin sen raudan lisäsaantia, vaan en usko sen olevan tarpeen.

Ens viikolla sitten Tommi palaa töihin, ja me jäädään pojan kanssa öiks kaksistaan. Vähän jo jänskää, mutta jos toi samalla tavalla nukkuu ku nytkin, niin ei meillä mitään hätää oo!
Ens viikolla muutenkin aletaan totuttautua elämään suuremmassa mittakaavassa, ja ehkä käydään jopa vaunureissulla kaupoilla yhdessä ja pian ois tarkoitus alkaa tapaamaan myös muita äitejä ja heidän tuoreita vauvojaan! Toivottavasti vaan noi säät pysyy tollain kohtuu leutoina, niin päästään ulkoilemaankin vaunukävelyiden merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti